Sanans tijdelijk offline: Eindconclusie

Sanans tijdelijk offline: Eindconclusie

Op tv bij het programma ‘Hollandse zaken’ wordt besproken in hoeverre social media ons beïnvloedt. Twee jonge meiden vinden dat het hun leven is en hun moeders vechten met de vraag of en in welke mate zij hier nog (positieve) invloed op hebben. Een volwassen motorrijder is er ontzettend op tegen omdat hij ziet hoeveel er dagelijks geappt wordt in het verkeer en weer een ander vindt dat je toch ook ergens wel mee moet met je tijd.

31 dagen later is het voor ons zover, we zijn weer online. Onze eindconclusie? Social media hoort erbij, accepteer het maar. Offline zijn maakt de wereld kleiner, maar daarmee wel weer overzichtelijker en mogelijk echter. Sommige mensen hebben we een maand niet gesproken. Alle social media bijhouden is tijdrovend en vrijwel nooit nuttig. En er zijn mensen met wie bellen toch net iets te ver gaat, zo lijkt het. Daarvoor kwam een ‘noodsms’ goed van pas. Al ging het daarmee wel al snel weer op whatsapp-en lijken. Dat is overigens de enige app die we beide toch wel handig vinden. Voor de boodschappen die niet perse nodig zijn, maar wel grappig; foto’s van nieuwe horloge’s, onze logeerkatten of een regenboog. Of berichten waarin we elkaar een fijne dag wensen, succes of informeren hoe het is met de kater. Overduidelijk zaken die niet perse dringend zijn, maar toch leuk. Overigens delen we beide de mening dat de telefoon vooral gebruikt zou kunnen worden als je alleen bent. Want als je de behoefte hebt om een ander te informeren naar zijn of haar weekend, terwijl je lekker zit te lunchen met iemand, had je volgens ons beter met die ander af kunnen spreken. Dat is eerlijker voor je lunchdate en je bespaart hem of haar het herhaaldelijk tegen je kruin praten.

Written by Sanne Flinterman

Leave a Reply

%d bloggers like this: