Sanans tijdelijk offline: Brief aan de beul..

Sanans tijdelijk offline: Brief aan de beul..

Meneer, 

Hoe is dat nu? Om overal ter wereld bekend te staan als onbekende moordenaar? Om met behulp van (sociale) media ontelbare huiskamers te hebben bereikt? Inclusief die van de familie van de meneer in het oranje? Ik, en met mij miljoenen anderen, zag de angst in zijn ogen.  Was dat wat u wilde? Anoniem angst zaaien? Dat is u dan goed gelukt. Maar heeft u ook gewild dat iedereen op zoek zou gaan naar wie u bent? 

Sterker nog, de zoektocht naar uw identiteit lijkt groter dan het zoeken naar structurele oplossingen voor het probleem. Naar het voorkomen  van dit geweld bijvoorbeeld. Nee, het feit dat er op het door uw organisatie geplaatste filmpje met een accent gesproken is, is het onderwerp van de dag en de headline van elke krant. 

En dat terwijl dit soort gruwelijkheden veel vaker voorkomen, te vaak. En ik denk dat niet alleen u hier schuldig aan bent. Wat maakt dat iemand zo ver gaat, dat hij het gerechtvaardigd vind om een ander voor volk en vaderland af te slachten? Is er nooit door u heengegaan dat de familie van deze arme man dit ook zou zien? 

Had u nu maar uw hoofdkap afgedaan, dan had u de wereld tenminste nog echt iets gegeven…
de mogelijkheid om u zo snel mogelijk op te pakken…

Written by Angelo Roga

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: