Sanans tijdelijk offline; Voor als de pleuris uitbreekt

Sanans tijdelijk offline; Voor als de pleuris uitbreekt

De wereld is in rep en roer. Vroeger was dit niet anders, maar juist door onder andere Social Media bereiken de onthutsende, verbijsterende beelden uit de Gaza Strook en de Oekraïne ook ons. Met of zonder internet, nieuws is alleen nieuws als het ook echt nieuws is. Want hoe staat het momenteel in Syrië, Venezuela en met de groepsverkrachtingen in India? Die zijn langzaam weer uit beeld verdwenen, maar daarom niet minder echt.

Hoewel er meer nieuws de wereld in geslingerd wordt, is de vraag steeds vaker wat het waarheidsgehalte ervan is. Meer en meer komen berichten naar buiten dat mensen ingezet worden om de media te beïnvloeden. Betaald shit naar buiten brengen, zoiets. In hoeverre wordt ons denken bepaald door al dan niet onjuistheden in de media? En wat als de pleuris uitbreekt en er in de wereld kortsluiting ontstaat, waardoor alle communicatiemiddelen via internet worden afgesloten? We nemen je mee naar een aantal situaties die dan gewoon weer gaan ontstaan;

Je moet op tijd naar het station, in de wetenschap dat je niet weet hoe laat je trein vertrekt. Nu is dat je te laat komt ongeveer de enige zekerheid die je bij NS hebt, maar kun je met een app van tevoren in ieder geval inschatten hoeveel later je zult aankomen. Dat geeft de mens toch weer houvast. Nog een tip; op de paaltjes van NS waar je nu met je OV-chip incheckt, staat een noodknop. Die kun je ook gebruiken als je moet weten of je moet overstappen in Amersfoort bijvoorbeeld.

Voor het weer kijken we naar buiten en passen we aldaar onze uitgekozen kleding op aan. In Nederland is de kans groot op een nat pak, dus zal een paraplu of regenpak weer gaan behoren tot de standaarduitrusting van het volk.

De telefoongids, reclamefolders en de krant, alles weer op papier. We zouden elkaar weer kaartjes schrijven, en brieven. Goed voor de werkgelegenheid, wel wat minder voor de natuur.

Kleding en andere spullen worden weer in de winkel gekocht en niet anoniem op aan of afbetaling via internet. Als je je schandelijk te buiten gaat, moet je nu in ieder geval de verbaasde verkoopster weer trotseren. En geen geld, is geen geld. Simpel.

Voor relaties op wat voor manier dan ook heb je weer ballen nodig. Let’s face it, bellen naar een hijglijn, vergt toch moed. Iemand om zijn nummer vragen in plaats van diegene op te zoeken op Facebook of Tinder, ook. En wat als je al je internetcontacten in het echt zou moeten onderhouden? Onhaalbaar. En duur. Onbeperkt bellen voor een vaste prijs zou niet meer uit kunnen.

Het is wel grappig dat vintagekleding weer helemaal hip is, terwijl we steeds verder van die wereld af staan. De hang naar vroeger is ook bij ons ingetreden, wat maar een ding kan betekenen.

We worden oud. Slik….

Written by Angelo Roga

Leave a Reply

%d bloggers like this: