Sanans zonder mening: superlatieven

Sanans zonder mening: superlatieven

Saai hoor; zo zonder mening. Van alle uitdagingen tot nu toe is dit zonder twijfel de lastigste. Ook en vooral omdat deze keer, in tegenstelling tot bij eerdere challenges, vrijwel niemand stimulerend meedoet. En eerder belemmerend werkt. De ene vriendin merkt liefjes op dat ze me deze maand waarschijnlijk niet veel zal zien, omdat ze mensen die geen mening hebben niet zo kan waarderen. De ander verzucht; ‘ Ja, nu telt het even niet hoor!’, als ze toch even wil horen wat ik van iets vind.

Ik houd ervan mijn verhalen te doorspekken met superlatieven. Alleen het woord al; superlatieven. Fantastisch. Een ogenschijnlijk onbeduidend voorval wordt daarmee al gauw één grote dramatische ramp. De woorden afgrijselijk en belachelijk maken in een klap duidelijk hoe ik over de situatie denk. En van de glibberige, bebloede geboorte van een lammetje waarbij ik heb mogen helpen, maak ik met de woorden geweldig en onvergetelijk een ervaring die niemand zou mogen missen. Gewoon mijn bescheiden mening. En de waarheid, overigens.

Een man raadt aan om het vooral bij het volgende te houden; Dat wat je ziet, is wat het is. Ik besluit het uit te proberen. Waar ik eerder uitriep dat het nog steeds zo héééérlijk weer is buiten, verandert dat nu in een vaststellend; ‘ De zon schijnt nog steeds!’ In het geval van een wiskunde toets die ik echt rete- verschrikkelijk-ongelooflijk-moeilijk vind, werkt het ergens wel ontnuchterend om alleen te zeggen dat ik moeite heb met sommige rekensommen. Maar als iemand zijn nieuwe vriendin showt in een foto op de app, stuur ik ; We zijn blij voor je!’ In plaats van de; ‘ Jemig wat een lijk, ze kan wel een zonnebankje gebruiken nietwaar?’ , die ik er normaal tegen aan zou gooien. Zonder gekheid; meningloos zijn vergt omdenken. En daar heb ik moeite mee. Net als met worteltrekken en machtsverheffen trouwens. En dat is geen mening, dat is helaas een feit.

 

Written by Sanne Flinterman

1 Comment

  1. Mieke

    Ik probeer het ook weleens. Ondoenlijk voor een mens dat overal wel een mening over heeft. Maar….. soms helpt het eerst even na te denken.
    Ik blijf proberen. Wat ik van je stukje vind? Tja…… geen mening!

Leave a Reply

%d bloggers like this: