Duurzaam Sanans: Eindoordeel en Tips

Duurzaam Sanans: Eindoordeel en Tips

Duurzaam leven, het valt niet mee. Denk je het goed te doen, blijkt er weer een adder onder het gras te zitten. Overal zitten voor- en nadelen aan. Om deze blog te lezen, hebben ook jullie bijvoorbeeld een computer of telefoon nodig. Een luxe die we allemaal niet graag opgeven. Er worden steeds meer mooie duurzame alternatieven verzonnen voor al bestaande producten. Maar wie wordt hier uiteindelijk beter van? Alleen het milieu of ook de producent? En is dat erg? En wanneer doe je het echt echt goed? Voor ons komt het erop neer dat we bewuster leven en meer nadenken. Toch zijn ook wij niet bereid alle luxe van tegenwoordig op te geven. En zoals we zagen met voeding, gaat de hele wereld voor biologisch dan is er niet genoeg voor iedereen. Duurzaam leven is dus een kwestie van keuzes maken. Hieronder onze tips die wij ook in de toekomst zullen voortzetten;

1) Recycle je Restjes! Voedselverspilling is een groot probleem, ga creatief om met wat je hebt.

2) Gebruik een douche coach, dit maakt je bewust van je watergebruik tijdens het douchen.

douchcoach

3) Eet 1 dag per week geen vlees. Een lastige voor echte vleesliefhebbers, maar je zult versteld staan van de heerlijke recepten die er bestaan, waarbij je het vlees echt niet mist.

4) Maak keuzes. Als iedereen een aantal zaken duurzamer probeert te doen, komen we met zijn allen al een heel eind.

En dan onze meest duurzame tip; Ga eens wat vaker op tijd naar bed. De voordelen hiervan zijn oneindig! Je houdt je stroomverbruik laag en geeft jezelf niet de ruimte voor een ineens onverklaarbaar opkomende zin in snacken. Lampen en kaarsen branden korter, en de afwas krijgt geen kans om groter te worden. Apparaten gaan eerder uit en je krijgt meer tijd voor elkaar. En wat je in die her verkregen vrije tijd doet is aan jou. Het was voor ons in ieder geval de meest plezierige duurzame tip van allemaal!

 

Vanaf vandaag zijn we begonnen met onze nieuwe uitdaging; een maand rondkomen met €100,. Lees vanaf woensdag hoe ons deze nieuwe uitdaging vergaat!

Written by Sanne Flinterman

Leave a Reply

%d bloggers like this: