Duurzaam Sanans: Menstrueren

Duurzaam Sanans: Menstrueren

Ja je leest het goed, ook menstrueren kan duurzamer. Gemiddeld gebruikt een vrouw in haar leven 11.000 tampons. Op de website van Katoen en Ko worden hiervoor alternatieven aangeboden. Zo is er de Mooncup, een benaming die bij mij sowieso meteen oproept dat het iets met de genitaliën te maken moet hebben. We willen je daarbij de instructie video niet onthouden.

Instructievideo

Het is ongetwijfeld een kwestie van wennen. De vraag die bij mij vooral opkomt is hoe je met je cup van het toilet naar een waspunt komt. Stel je voor dat je bij de V en D op het toilet zit bijvoorbeeld? Alleen schoonvegen lijkt me oprecht vies. Hierover nadenken is dat trouwens ook.

In het kader van onderzoek bestel ik de Eco Femme Night Pad; wasbaar katoenen maandverband voor de hevige dagen van de menstruatie. Verkrijgbaar in de kleuren bruin of met vrolijk streep design. In principe stond de Eco Femme Night Pad op het verlanglijstje voor kerst, maar het leek ons bij nader inzien toch wat bijzonder om dat bij de schoonfamilie thuis uit te pakken.

Het mooie van de ecofemme producten is dat je bij de aanschaf ervan, ook meiden helpt op het Indiase platteland. Praten over de menstruatie is daar nog steeds een taboe. Kijk op Eco Femme , hoe ook jij iets voor deze jonge vrouwen kan betekenen.

Als het pakje in de brievenbus valt, maken we het wat lacherig open. Bijgevoegd een instructievelletje. Daar, zo lees ik, bega ik mijn eerste fout.  In plaats van 1 heb ik natuurlijk meerdere maandverbanden nodig om af te wisselen. En dan is er een ander punt, het is momenteel niet de periode van de maand voor mij. En om nu iemand anders te vragen deze pad te gebruiken, welke ik zojuist al meerdere malen heb aangeraakt en bij gebrek aan een stofdoek ook de vensterbank mee heb schoongeveegd, gaat te ver. De ervaringen met deze pad zal ik dus live met jullie moeten delen. Althans, voor de echt geinteresseerden dan…

maandverband1

Written by Sanne Flinterman

2 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: